Inkomens- en premiecalculatie

Wat kost de collectieve inkomensverzekering?

Als je ziek wordt, betaalt jouw werkgever de eerste twee jaar van ziekte jouw loon gewoon door. Meestal is dit in het eerste jaar 100% en in het tweede jaar 70%, maar dit kan per werkgever verschillen.

Als je na 2 jaar ziekte door het UWV (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt wordt verklaard (tussen 35-100%), dan heb je mogelijk recht op een WIA-uitkering van het UWV (en mogelijk een aanvulling vanuit het pensioenfonds). De hoogte van deze uitkering wordt bepaald door verschillende factoren zoals loon, mate van arbeidsongeschiktheid en de mate waarin je nog zelf inkomen verdient. 

Hieronder kun je jouw premie en aanvulling bij arbeidsongeschiktheid vanuit de verzekering berekenen. Vul jouw jaarinkomen en mogelijk arbeidsongeschiktheidspercentage in en klik op 'toon dekking en premie'.

De premie voor de verzekering wordt betaald door de medewerker.


LET OP: Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. De polisvoorwaarden van de verzekeraar zijn altijd leidend. 
Lightbox Image

Bereken hier hoe hoog jouw inkomen is bij arbeidsongeschiktheid.

Voorbeeld van mogelijk inkomensdaling

Mijn verzekeringspremie

Mijn inkomen

Mijn bruto maandinkomen

0

Mijn bruto maandpremie

0

Mijn netto maandpremie

0
*De premie wordt berekend op basis van uw opgegeven bruto jaarinkomen. Bij de berekening van de maandpremie wordt uitgegaan van 1/12e deel van het jaarinkomen. Er wordt dus geen rekening gehouden met eventueel extra inkomen zoals bonus of vakantiegeld. De getoonde dekking in de grafiek is inclusief een eventuele uitkering bij arbeidsongeschiktheid vanuit het pensioenfonds. Aan deze berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.